Aminosavak

Az Aminosavak segítenek neked is

aminósavAz aminosavak mindennap a segítségedre sietnek, mert mindenhol megtalálhatóak szervezetünkben, valamennyi életfunkciónk működéséhez  (emésztés, méregtelenítés, sebek gyógyulása) elengedhetetlen.

BCAA aminosavak  (BCAA: Branched Chain Amino Acids = Elágazó Láncú AminoSav)

Az aminosavakra ugyanúgy szükséged van a mozgáshoz, az edzéshez, mint a vízre, mert ez legrégebbi tápanyagunk. Testünk több mint fele ugyanis víz (60 %), ebből ugye tudod, hogy napi 2-3 liter a minimum és 20%-a  aminosav a testünknek.

Az aminosavat viszont hogyan viszed be a szervezetedbe, az egészséges élethez?

aminósavAz aminosavakat szervezetünk fehérjéből (protein) állítja elő! Az aminosavak, mint amolyan esszenciák karban tartják a bőrt, ínszalagot, izmot, inakat belső szerveket, a hajat és a körmöt. Hormonok, ingerület átvivő vegyületek és enzimek termelésében, energia forrásként is szerepet játszanak, de az „esszenciális aminosavakat  (9 féle: Fenilalanin, Hisztidin, Izoleucin, Leucin, Lizin, Treonin, Triptofán, Valin) szervezetünk nem képes előállítani, ezeket táplálékkal tudjuk szervezetünk részére biztosítani.

Az aminosavak előfordulása a legnagyobb mértékben az állati eredetű természetes tápanyagainkban található meg. Növényi eredetű tápanyagokban azonban nem mindegyik aminosav található meg, és ezekben az aminosav aránya is jóval kevesebb.

Érdekességként aminosav tartalom:  a tojásfehérje 100%-ban, gabonafélék  42%, hántolt rizs 61% -ban tartalmazza az aminosavakat.

Tudod, azonban az emésztés során hány százaléka oldódik fel ezeknek az aminosavaknak?

aminósav

Természetesen a töredéke jut aminosavként a szervezetbe. S ha vízből a testsúlyod függvényében kilónként, 0,5 deciliter fogyasztása az ideális. Akkor például, ha 90 kilós vagy, naponta 4,5 liter vizet kell meginni ahhoz, hogy egészségesen élj. S ennek a harmadára, van szükséged aminosavból, mert az 20%-ban alkotja a tested, s eszerint akkor az 1,5 kiló aminosavat jelent!

Miből ettél ma 1,5 kilónyit? S az szinte színtiszta aminosav volt?

S akkor már adódik is a kérdés, hogy mennyi aminosavat szedjek, ha direkt koncentrátumként vásárolod meg például tőlünk!

Először is nézzük meg, mi történik, ha aminosav hiányban szenvedsz!

Az Aminosav hiánya okozhatja a következőket: sejtünk nem tud újratermelődni, fáradunk, allergiásak leszünk, gyengül az immunrendszerünk,  emésztésünk problémássá válik, illetve a korai öregedés tüneteit  vesszük észre magunkon.

aminósavNem megfelelő tápanyagbevitel hatására (fogyókúra, vegetáriánus étrend is ilyen) kialakulhat aminosav hiány, minek hatására NEM keletkezik nagyobb izomtömeg súlyzós edzés hatására sem, illetve inkább leépíti szervezetünk az izomtömegben található fehérjét, a fontosabb szervek táplálása érdekében.

Táplálék kiegészítőkkel pótolhatjuk szervezetünk számára hiányzó esszenciális aminosavakat. Azokat az aminosavakat, melyeket szerveztünk nem képes előállítani ezért tápanyaggal, illetve táplálék kiegészítőkkel tudjuk megfelelő mértékben, az izom növekedés eléréséhez testünkbe juttatni.

Nos és hogy mennyit és milyen aminosavat szedj, küld el a Protein4U csapatának, milyent használsz most, milyenek a tapasztalataid és mi az edzésterved, s milyen az étrended!

S mi ezek alapján összeállítjuk neked a személyre szabott, pontos termékeket megjelölő, ajánlott aminosav táplálék kiegészítők listáját, aminek a segítségével a megadott céljaid maximálisan elérheted!

Küldd el még ma az adatokat, hogy segíthessünk, mert az aminosavnak ilyen hatása van a testünkre:

-   segít a nagy izomtömeg elérésében

-   és a testzsír százalék alacsonyan tartásában

-   pozitív nitrogén egyensúly fenntartása (izmok gyors regenerálódása, izomnövekedés)

-  oxigén ellátás javítása

-  anyagcsere gyorsítása (testzsír jobb elégetése)

Aminosavakra tehát szükséged van, de hogy melyikből és mennyire, ebben segít neked most a Protein4U csapata!

Ha addig is válogatni szeretnél az aminosavak között akkor:

BioTech USA táplálékkiegészítő aminosavak

Tovább a kategóriában: Ízületjavitók »