100 évesen cápákkal merült a Nagyi!

100 évesen cápákkal merült a Nagyi!

 

100 éves dédi

 

 

Neked mi a Terved idős korodban?  Szeretnél segítség nélkül mozogni?

70 évesen elmenni a piacra vásárolni? 100 évesen "őrültséget" csinálni? Ejtőernyős tandem ugrás, cápákkal merülés, igaz ketrecből nézni a cápákat DE lemerülni a víz alá!

 

A Te terveid között mi szerepel?

A 100 évesen ejtőernyős tandem ugrást végrehajtó Dédi mottója mindenképpen figyelemre méltó:
–" Tedd mindig azt, amihez kedved van, és lehetőleg tedd meg azonnal. Mindegy, hogy kényelmes vagy nem, jó vagy rossz, izgalmas vagy nehéz, a legfontosabb, hogy nem szabad elhalasztani semmit.

Gondolom Te is szeretnéd idős korodat, nyugdíjas éveidet "jól" eltölteni. De a túlsúly, különböző betegségek (cukor, vérnyomás, stb...) ha kialakulnak nem nem olyan lesz mint most szeretnéd.

A mozgás fontosságát nem lehet eléggé hangsúlyozni.

Otthoni edzés, edzőterem, futás kerékpározás és még számtalan lehetőség amivel testedet erősebbé és ellenállóvá teheted. Bármit választhatsz amivel megdolgoztatod izmaidat, élénkítheted keringésed. Szellemi frissességed - a több oxigéntől mely a fokozottabb keringéssel eljut az agyadba - is érezhető lesz.

 Gondoljunk az egészségünkre is. A szervezet védekező „eszköze” az immunrendszer. Az immunrendszer sejtszintű „harcosa” a T-sejt, T-limfocita.  Keringésünk nyugalmi helyzetében  bizonyára hallottad ez a T-sejtek egy része az ér falára „fel tapad”

Na és pár szó az áhított alakról, amely "mindenki" fejében ha máshogy nem de gondolati szinten motoszkál. Tegyünk érte! Mozgás!