Tejsavófehérje

Tejsavó fehérje - 10% kedvezménnyel.

A tejsavó a sajtgyártás mellékterméke, amit korábban egyszerűen kidobtak, mert értéktelennek tartották. Aztán később rájöttek, hogy magas fehérje tartalma miatt nagyszerű tápanyagforrás. A víztartalom eltávolítása után megmaradó porban 90%-os, magas biológiai értékű tejsavó por marad fenn. További finomítás után jutottak el a mérnökök a tejsavó koncentrátumokhoz, izolátumokhoz és hidrolizátumokhoz. Ezek a bennük lévő aminosavlánc hosszában különböznek. A szervezetben a fehérje aminosavakra bomlik, tehát minél rövidebb az aminosavlánc a fehérjében, annál könnyebben emésztődik és szívódik fel.

Miért jó a fehérje por fogyasztása?

A tejsavó fehérje a sportolók alap táplálék-kiegészítői közé tartozik, hiszen úgy táplálja a testet, hogy közben felesleges tápanyagokat nem tartalmaz. Az izomépítés nélküle nagyon nehéz és lassú folyamat, hiszen olyan mennyiségű fehérjét, amennyi az izomfejlesztéshez szükséges, húsból megenni nagyon megterhelő. A tejsavó fehérje turmix formájában viszont könnyen emészthető, gyorsan beépül és az izomépítéshez tökéletes az aminosav összetétele.

Szénhidrátszegény diéták alapvető tápláléka is, mert a jó összetételű tejsavó fehérje táplálék kiegészítő nem tartalmaz felesleges kalóriákat sem.

Mi mennyit tartalmaz? BioTech USA termékek

 • A tömegnövelők tejsavó fehérje tartalma 9-30% közötti:
 1. MaxGain Plus–9 %-os fehérjetartalom, tejsavó fehére koncentrátumból és tejfehérjéből
 2. Nitro Gain–20%-os fehérjetartalom, tejsavó fehére koncentrátumból, izolátumból, tejsavó peptidekből, kalcium kazeinátból, tej-és tojásfehérjéből
 3. HyperMass 5000–25%-os fehérjetartalom, tejsavó fehére koncentrátumból és tejsavó peptidekből
 • A proteinek tejsavó fehérje tartalma 70-85% között mozog:
 1. Brutal Muscle On–73%-os fehérjetartalom, tejsavó fehére koncentrátumból, tejsavó izolátumból és tejsavó peptidekből
 2. Nitro Gold Pro Enzy Fusion–73%-os fehérjetartalom, tejsavó fehére koncentrátumból, izolátumból, hidrolizátmból, tejfehérje izolátumból, micelláris kazeinből, kalcium kazeinátból, tejsavó peptid, tej albumin
 3. Nitro Pure Whey Gold–74%-os fehérjetartalommal, tejsavó fehére koncentrátumból, izolátumból, tejsavó peptidekből és glutaminból
 4. Power Pro–75%-os fehérjetartalom, tejsavó fehére koncentrátumból, kalcium kazeinátból és szójafehérjéből
 5. Iso Whey Zero–84%-os fehérjetartalom, tejsavó fehérje izolátumból, hidrolizált izolátumból, koncentrátumból és BCAA-ból
 6. Protein Fuel-60%-os fehérjetartalom, tejsavó fehére hidrolizátumból.

Mennyi fehérjét fogyasszunk?

Izomépítéshez kb. 2 gramm fehérje ajánlott testsúly kilogrammonként. Fogyókúra idején az izom megtartásához akár 3 gramm testsúly kilogrammonként. Természetesen ezt az adagot el kell osztani egész napra, és kivonni belőle az a szilárd táplálékkal bevitt fehérje mennyiségét.

Mikor érdemes fehérjét fogyasztani?

A fehérjeturmixokat ajánlott reggel ébredés után, edzés után és este, lefekvés előtt fogyasztani.

Tejcukor érzékenység?

Többen félnek a fehérjeturmixok fogyasztásától, mert tejcukor érzékenységtől szenvednek, de a tiszta tejsavó fehérje izolátumok, és hidrolizátumok nem tartalmaznak tejcukrot, így nem okozhatnak kellemetlen panaszokat. Természetesen a növényi fehérjék is megfelelőek tejcukor érzékenység esetén.

Étkezéshelyettesítés fehérje porral

A legtöbb fehérje porhoz manapság már vitaminokat, ásványi anyagokat, további aminosavakat is adnak, így olyan teljes értékű táplálékot kaphatunk belőlük, amellyel könnyen kiválthatjuk bármelyik étkezésünket. Azonban nem árt tudni, hogy az emberi gyomor alapvetően szilárd táplálékra van berendezkedve, így a napi fehérje szükségletünk maximum felét fedezzük folyékony formájú turmixból. A többit lehetőleg zsírmentes húsokból (pl. csirkemell, pulykamell), tejtermékekből, halakból érdemes fedezni.

Összességében elmondható tehát, hogy nem csoda, hogy ezt fogyasztja a legtöbb sportoló, hiszen számukra igazán fontos, hogy mindig a lehető legjobb összetételű táplálékot fogyasszák, hogy ne szedjenek fel felesleges kilókat, de mégis megkapják a legtöbb tápanyagot, amire a szervezetüknek szüksége van.