Fehérje bevitel halból

Fehérje bevitel, halból is

Állati fehérje,   Omega3 zsírsav, vitamin és ásványi-anyag  forrás a hal. Minden összetevőre  szükség van az egészséges szervezetnek. A halban található említésre méltó vitaminok: A-,D-,E-K-,B1-,B2-,niacin, és az ásványi-anyagok: kalcium, magnézium, foszfor, vas, rés, illetve a tengeri halaknál a jód.

A nagy melegben, mondjuk a Balatonon parton jólesik egy kis halból készült könnyű, finom ennivaló elfogyasztása mellyel fehérje jut szervezetünkbe.

Egészséges élethez nagymértékben hozzájárul az  omega3 zsírsav(csökkentik a szív és érrendszeri megbetegedéseket, csökkenti a vér triglicerid szintjét) és fehérje fogyasztása, vagyis ha teheted egyél halat!

heck sütve

Sokféle halból tudunk válogatni szerencsére, melyeknek más és más a fehérje tartalma. Mindenki  ízlése és pénztárcája alapján választhat.
 A hazai vizekben, rendkívül ízletes halak vannak, a különféle halak elkészítés módjára is rengeteg a választék. A sima paprikás lisztben megforgatott és olajban kisütött kárásztól kezdve, a balatoni nyaralás és a strand étkezések elengedhetetlen hala a heck-en (fehér húsú tengeri hal) keresztül az ínyencek és az egészséges étkezést szem előtt tartók kedvenc halán a lazacon át számtalan halfajta és elkészítés mód áll a rendelkezésünkre.

A halak fehérje tartalma  elég magas, húsuk sok fehérjét és kevés zsírt ( a halhús zsírtartalma 1 és 16% között van)  és omega-6 (linolsav)  és omega-3 típusú, esszenciális  zsírsavak ( EPA, DHA és az alfa-linolénsav)  zsírsavat tartalmaz.

 Általánosságban elmondhatjuk, hogy a hal fehérje tartalma közel azonos az általában fogyasztott húsok fehérje tartalmával.
Természetesen  a különböző halak fehérje tartalma eltérő, de megállapítható,  hogy 100g halban 16-22g között található a fehérje mennyiség.

A halak húsa rendkívül változatos, vannak a fehér húsú halak (pl. a tőkehal, harcsa, süllő)  és az olajos húsú halak melyek energia tartalma legalább kétszer akkora ilyen többek között a lazac, makréla, hering , stb. Halak egészségesek mivel könnyen emészthetőek, táplálóak, telítettlen zsírsavakban gazdagok.  Kutatások megállapították, hogy aki legalább heti egyszer eszik tengeri halat ( olajos húsú halat) a szervezetükbe juttatott halolajtól  mely omega-3 típusú zsírsavakban  gazdag , kevésbé vannak kitéve a szív és érrendszeri betegségeknek melyek a szélütés(stroke) és szívinfarktus. Igaz a hazai édesvízi halak omega-3 zsírsav tartalma alacsonyabb mint a tengeri halaké.

Ha „csak a nyári hangulatért esszük,  élvezzük”  koncentráljunk az ízére és a „feeling”-re, hogy a vízparton esszük a halat!

Amennyiben valamilyen okból kifolyólag nem tudunk elegendő mennyiségű halat fogyasztani, akkor óriási segítséget adhatunk szervezetünknek a különféle halolaj készítmények fogyasztásával melyek tartalmazzák a szervezetünk egészséges működéséhez szükséges zsírsavmennyiséget.

Minden tagod fáj és alig emlékszel valamire, egészítsd ki étrendedet omega3 típusú esszenciális zsírsavakkal:

Biotech usa Omega 3 Halolaj 90 db kapszula

 

Egy ember( nők és férfiak)  fehérjeszükséglete naponta attól függően, hogy milyen intenzív munkát végez  0,8 - 2g/testsúlykilogramm, ebből könnyen kiszámolható, hogy egy 80kg-os felnőtt embernek 64-160g fehérjére van szüksége naponta.  Azon Nők és Férfiak akik ülőmunkát végeznek azok fehérje szükséglete a 0,8 g/testsúly kilogramm.

A hal kitűnő, könnyen emészthető táplálék forrás, mivel a napi szükséges vitamin, ásványi-anyag, omega-3 zsírsav mennyiség fedezhető 100g hal elfogyasztásával, de ha nem tudjuk mindennap fogyasztani, vagy  a kellő mennyiségű fehérjebevitelhez is szükséges lehet a táplálék-kiegészítők fogyasztása például a fehérje pótlás.

A fehérje mennyiség pótlására napi fehérje mennyiségnek maximum az 50% -át vidd be fehérje porokkal, fehérje táplálék-kiegészítőkkel.

Európai Élelmiszer-biztonsági Hatóság (EFSA) által engedélyezett Tudományosan bizonyított állítás:

-A fehérje hozzájárul az izomtömeg növekedéséhez,  fenntartásához, és a csontok normál állapotban való fenntartásához.

A fehérje táplálék-kiegészítők forrásuk alapján               lehetnek növényi , állati vagy keverék (designer, dizájner) fehérjék.

A fehérjék az emésztőrendszerben kisebb egységekre bomlanak aminosavakra, melyek beépülnek a hormonokba, izmokba.  A fehérjék segítik a szervezet regenerációját.

A fehérjék felszívódásuk alapján alkalmasak:

- edzés előtt vagy  közvetlenül edzés utáni fogyasztásra alkalmasak, ezek a  gyors felszívódású fehérjék, hamar az izomzatod rendelkezésére állnak. Kedveltek ezek a  tejsavó fehérjék.  Az izolátumban kevesebb a cukor és zsírtartalom mint a  tejsavó koncentrátumban.  A marhafehérje hidrolizátum is a gyors felszívódású, tehát közvetlenül az edzés körüli időben fogyasztható.

Sajnos a mai allergiás időkben előkerültek a különféle étel allergiák is. Sokan vannak akik nem bírják a tejcukrot/laktózt.  Szerencsére erre a kihívásra is sikerült válaszolni mégpedig megalkották a laktózmentes tejsavó fehérje porokat és a marha fehérje port.

 iso whey zero

Klasszikusnak mondható BioTech USA Iso Whey Zero tejsavó fehérje melyek laktóz/tejcukor mentes fehérje porok kedvező áron, olcsó/ingyenes szállítással. Finom krémes ízekben!

marha fehérje

BEEF Protein, marha fehérje hidrolizátumok, BioTech USA, BRUTAL

 - keverék (designer protein) gyors és lassú felszívódású fehérjéből és  kevert összetételű vagyis  állati és növényi fehérjéket is tartalmazhatnak  melyek hatása/felszívódása eltérő sebességű. Fogyasszuk reggeli, vagy esti étkezések alkalmával.

 

casein fehérje

-nyújtott, lassú felszívódású kazein fehérjét tartalmazó,  klasszikus esti vacsorát helyettesítő éjszakai,építő fehérjék.

 

Sok embernél előfordulhat a nagymennyiségű fehérjebevitelnél, emésztési nehézség, puffadás.

Erre  a megoldás a különböző emésztést segítő természetes anyagok hozzáadása a fehérje porokhoz, melyek segítségével  a fehérje emészthetősége sokkal, könnyebbé,  probléma mentesebbé válik.

 

Egyes fehérje típusokhoz aminosavakat, emésztő enzimeket,  beépülést segítő anyagokat (spenót kivonat,) kevertek a tökéletes hasznosulás érdekében.

Választásodnál  a szervezeted reakcióját az adott fehérje típusra az íz hatását is vedd figyelembe, hogy Neked melyik  jön be!

Tovább a kategóriában: « Bomba alak nyárra
Bejelentkezés
 Facebook fiók használata  Google fiók használata  Twitter fiók használata
Regisztrálás

 Facebook fiók használata  Google fiók használata  Twitter fiók használata

Keresés

biotech akci 1

A kosár tartalma:


 x 

A kosár üres
100 1

Garancia 

 
user1 csomagpont

Szállítás

 0-24h csomagátvétel 570 Ft
user4 fb

Facebook 

 Kedveld!
Hírek

Mint minden weboldal mi is a cookie-kat használjuk a böngészési élményed kényelmében. Magánéleted védelme érdekében soha nem adjuk ki személyes adataidat idegeneknek, részletek...