Kreatinok

kreatin kreatin

Kreatin.  A kreatin hatására az izom növekedés: akár 5,5 kg izomtömeg 6 hét alatt.

kreatin szedés

Egy ideje már lejársz a terembe, a fehérjeturmix már a napi rutinod része. 
Vitamint minden reggeli mellett tolod már.
Ilyenkor szokott elgondolkozni az ember, hogy ideje lenne beiktatni egy jó kreatin kúrát. 


Kreatint az emberi szervezet alapjáraton tartalmaz, ami főként a sejtek folyadékfelvételét segíti. Minél több folyadék van sejtekben annál nagyobbak. Egy jó étrend mellett, pedig a sejtek így még több számukra szükséges tápanyagot kapnak. Így sokkal-sokkal nagyobbak lehetünk. Ami valljuk be nem mellékes. A kreatin készítmények között is több fajtát találhatunk a legegyszerűbb kreatin-monohidráttól kezdve a különböző „.......” kreatinokig.

A creatin ( kreatin-monohidrát )semmi máshoz nem hasonlító hatékonyságú súly és térfogat növekedést eredményez.  Hosszabb távú vizsgálatok szerint a test teljes vízmennyiség növekedése arányban áll az izomtömeg növekedéssel 5 kg izomtömeg növekedésnél 3,5 kg víztartalom kötődik meg az izomban mivel az izom víztartalma 70%.

A kreatin hatására az izom növekedés akár 5,5 kg izomtömeg 6 hét alatt.

 A feltételezett vízmegkötő képessége az izomsejtben ozmikus inger mely hatására beindul egy fokozott fehérje szintézis.  Ez a  sejt térfogat (izom) növekedés eredménye  a megnövekedett felületen keresztül nagyobb mennyiségű tápanyagot tud felvenni egy hatékony, kimerítő edzés után.
kreatin

Kutatások eddigi adatai alapján:

 -rövid távú kreatin szedése a maximális erőt NÖVELI  5-15 % -kal.

-hosszú távú szedése (5-7 napig napi 15-25gr és 7-140 napig napi 2-25 gr ) jelentős erő a robbanékony erőkifejtést igénylő ( pl. súlyzós edzés ) edzésnél és nő sprint/nagy intenzitású teljesítmény,
zsírmentes testtömeg növekedést eredményez. 

Kreatin kiegészítés „ töltés „ ideje alatt a napi kreatin mennyiséget több részletben 4-6 óránkén ajánlott a szervezetbe juttatni.

Kreatin szedése fokozza a teljesítményt, növeli az izom keresztmetszetet és rövidíti a regenerációs időt.

Tartós, hosszú távú szedése megterhelheti a szervezetet.

 BioTech USA kreatinok        BRUTAL Nutrition kreatinok