Téli vitaminok

Téli vitaminok


Hideg időben előfordul a náthás, megfázásszerű, felső légúti megbetegedés. nátha

A náthát (megfázás szerű tüneteket)  közel 200 vírus okozhatja

Orvosság, védőoltás nincs.

A kezelése a régi időkben meleg fürdővel, forralt, meleg  fűszeres gyömbér tartalmú italokkal gyógyították a beteget.

 

NEM a hideg miatt leszünk betegek !

 

A hideg miatt az immunvédelmet biztosító sejtek hatékonysága csökken, mivel nincs meg az optimális működéshez szükséges hőmérséklet.
Immunrendszerünk a téli, hideg, napfényhiányos és vitaminszegény időszakban gyengébben működik.
Téli időjárás miatt ideális körülmények között szaporodó felső légúti megbetegedéseket okozó vírusok, így könnyebben legyőzhetik szervezetünket.

 

Hogyan tudunk ezen segíteni?

 

Immunrendszerünkre jótékony hatást fejthetünk ki mozgással! Egy kutatás szerint akik hetente ötször mozogtak fele akkora volt a nátha, felső légúti megbetegedések száma mint akik nem végeztek mozgást!! A mozgásnál is fontos a mértékletesség, ugyancsak kutatás alapján akik heti 11 órát , vagy még több edzést végeztek azok nagyobb esélyéjjel lettek náthásak mint akik mértékkel ( heti 3-6 óra) edzettek.

DE nézzünk pár készítményt is melyek az immunrendszerünk erősítésében segítenek:

 

A Cink (Zink, Zinc) immunrendszer erősítő hatású.

 

Segít a nátha, a felső légúti megbetegedések és az influenza megelőzésében, és ha a „nátha” tünetek észlelését követő 24 órán belül elkezdünk Cink tartalmú készítményeket szedni akkor lerövidíthetjük a betegségünket.

A cink tartalmú tabletták, cukorkák a torokfájásra pozitív hatással vannak.  A cink a vírus szaporodását lassítja.cink hiány

 

 

 

A szükségesnél kevesebb cink bevitel esetén csökken a fertőzésekkel szembeni ellenálló képességünk, gyakoribbak lesznek a vírusos megbetegedések.

 


A Cink hiányát nehezen fedezzük fel, mivel tünetei gyakran és általánosan előfordulnak:
Száraz, repedezett bőr esetleg kialakulhat ekcéma. Hajunk és körmünk matt, töredezett, egészségtelen lesz, étvágytalanság, vérszegénység lassú sebgyógyulás, szaglás és ízérzékelés romlás.
A cink hiány felboríthatja a hormonrendszerünket is.

 

A cink megtalálható természetes formában az alábbi élelmiszerekben: hüvelyesek, tojás, tej, húsfélék, tengeri halak, polipok, kagylók és egyéb „tenger gyümölcsei” .  Azonban magas rosttartalmú élelmiszerek rontják a felszívódását. Kiegyensúlyozott táplálkozás esetében nincs szükség külön Cink szedésére.


DE kiegyensúlyozottan táplálkozunk? Egészen biztosan?
 Ha mégsem itt nézz körül: BioTech USA és PEAK cink tartalmú táplálék-kiegészítők, vitaminok

 

C –vitamin

 

Ismert hiánybetegségei: ínysorvadás, vérzékenység, lassú sebgyógyulás, különböző gyulladások kialakulása éééés a fertőzésekkel szembeni ellenálló képesség csökkenése!

 

A C-vitamin-t mivel az ember nem tudja előállítani saját szervezetében ezért külső bevitele szükséges.

 

A C-vitamin mennyiségét szervezetünkben csökkenti a stressz, dohányzás, egyes gyógyszerek, láz.

 

Rengeteg, unalomig ismert jótékonyhatása többek között védi a szívet, csökkenti az erekben a vérrög kialakulás kockázatát (csökken a szívroham, embólia veszélye). Fontos szerepet játszik a daganatos megbetegedések ellen.
DE ebben az esetben a legfontosabb hatása, hogy véd a fertőzésekkel szemben!

Erősíti az immunrendszerünket, erősebbé teszi szervezetünket a megfázás és felső légúti megbetegedésekkel illetve az influenzával szemben.

 A C-vitamin forrásokat ismered, de ha mégis szeretnéd megnézni kérlek kattints ide:

 

Amennyiben úgy érzed szükséged van C-vitaminra a webshopban beszerezheted:

 

 

 D-vitamin

 

A napfény jótékony hatással van az immunrendszerünkre!folyékony napfény

A D-vitamin jótékony hatását ismerjük, ha nem itt olvashatsz..

DE most nem nagyon tudunk hozzájutni természetes forrásból, ezért logikusnak tűnik a vitaminnal történő kiegészítés!

 

A D-vitamin az immunrendszer legfontosabb támogatója!

 

A D-vitamin hiány következtében kialakulhat az úgynevezett autoimmun betegség (1-es típusú cukorbetegség, a sclerosis multiplex vagy a pikkelysömör (psoriasis).

 

A nyálkahártya felépítésében és működésében fontos szerepe van. A fertőzések, vírusok a gyengén működő nyálkahártyán keresztül könnyebben be tudnak jutni szervezetünkbe.

A szervezetünkbe került kórokozókat immunrendszer válaszával az úgynevezett T-sejtek (T-limfociták) pusztítják el. Koppenhágai Egyetemen Carsten Geisler vezetésével a kutatók felfedezték, hogy ha a T-sejtek nem kapnak D-vitamint (nincs a szervezetünkben elég mennyiség) akkor ezek a sejtek nem aktivizálódnak, tehát nem tudják az idegen kórokozókat elpusztítani.

 

A téli beteges, napfényhiányos időkben a D-vitamin kiegészítést a webshopban itt éred el!