D3 Vitamin 60db 2500NE Dr. Aliment

Dr.Aliment, d3D3 vitamin 2500NE 60db
Napfény vitaminja - egészséges csont - immunrendszer, szív működés.
Eredeti ár:1990 Ft
Fogyasztói ár1890 Ft
Kedvezmény: -100 Ft(-5%)
Egységár: 1darab 32 Ft
Termékleírás

D3 vitamin 2500NE 60db tabletta - Dr. Aliment

 

A D vitamin -t nevezik napfény vitaminnak is. Miovel szervezetünk a napfény hatására elő tudja állítani. 

 

A D vitamin hozzájárulhat a csontok egészséges fejlődéséhez, a csontritkulás megelőzéséhez, a normál csontképződéshez, a csontok gyógyulásának elősegítéséhez, a kalcium és foszfor beépüléséhez. Ezek mind a D3 vitamin hatásának köszönhetőek.

 

D vitamin:

zsírban oldódik, amely napsütéssel és megfelelő étkezéssel kerül a szervezetünkbe. A magnézium alapvető fontosságú az idegsejtek épségéhez, az idegingerület átvitelhez és működéséhez, az izom-összehúzódáshoz, így a szívműködéshez és a véralvadáshoz.

 

A D3 vitamin képződhet előanyagaiból a szervezetben, méghozzá ultraibolya sugárzás hatására. Az elővitamin képzésében viszont a koleszterinnek van fontos szerepe, tehát néha ennek a vegyületnek is van hasznos tulajdonsága. Sajnos, a napfény hatására képződő D-vitamin mennyisége az időskorra erősen csökken.

A légköri szennyeződések elnyelik az ultraibolya sugarakat, így kevesebb D vitamin tud keletkezni a bőrben (az angolkór közvetett okozója az iparosodás miatti légszennyezés volt). A szervezetbe kerülő nehézfémek (ólom, kadmium) növelhetik a D-vitamin szükségletét.

A D vitamin szükséges:


- a kalcium és a foszfor felszívódásához
- a csontképzodés folyamatához
- a kalcium és foszfor beépüléséhez
- a csontok egészséges fejlődéséhez 
- a csontok gyógyulásához például törés után 
- a csontritkulás megelőzéséhez

 

Napi ajánlott mennyiség: 2 tabletta étkezés közben.

A protein4u.hu oldalain található információk, szolgáltatások, cikkek nem helyettesíthetik szakember véleményét, ezért kérjük minden esetben fordulj szakorvoshoz betegség esetén! A táplálék kiegészítők nem gyógyszerek. Az étrend-kiegészítők és a különleges táplálkozási célú élelmiszerek csak élelmiszerek, nem gyógyítanak, előznek meg betegségeket vagy helyettesítenek gyógyszereket és semmiképpen sem alkalmasak a kiegyensúlyozott változatos étrend kiváltására.Termék Címkék
Kapcsolódó termékek